TopGGz Keurmerk

Vul een zoekwoord in

Neuro op locatie

Het Centrum voor Neuropsychiatrie biedt een unieke vorm van zorg voor een heel specifieke doelgroep. Graag stellen wij onze expertise beschikbaar aan patiënten in heel Nederland. Via thuisbehandelingen en ‘buitenpoli’s’ in academische ziekenhuizen, onder meer in Nijmegen, Rotterdam en Maastricht, brengen wij de zorg dicht bij de patiënt.

Patiënten met een zeldzame, onbegrepen of therapieresistente aandoening vormen een kwetsbare groep. Het zoeken naar en vinden van de juiste zorg is vaak een langdurig en ingewikkeld proces. Veel patiënten kampen met allerlei verschillende problemen: leerproblemen, gedragsproblemen, lichamelijke klachten. Het Centrum voor Neuropsychiatrie bundelt en coördineert de zorg die patiënten nodig hebben en biedt een unieke manier van diagnosticeren en behandelen. Om zoveel mogelijk patiënten te helpen, bieden wij Neuro op locatie.

Zorg dicht bij de patiënt

Met Neuro op locatie wil het Centrum voor Neuropsychiatrie de zorg dichterbij brengen. In diverse UMC’s hebben we buitenpoli’s ingericht waar bijvoorbeeld patiënten met het syndroom van Noonan (Nijmegen) en Prader-Willi (Rotterdam) terechtkunnen. Het Centrum Neuropsychatrie kan mensen ook thuis bezoeken.  

Hoe werkt het?

U doorloopt in de betreffende poli eerst een behandelingsgericht klinisch neuropsychologisch onderzoek. Hiermee stellen we vast waar u precies last van hebt en welke knelpunten u ervaart. Dat is de basis voor een op maat gemaakte behandel- en/of begeleidingsstrategie. De behandeling kan vervolgens uitgevoerd worden in uw eigen regio door lokale ggz-aanbieders. Het buitenpoli-team van het Centrum Neuropsychiatrie biedt daarbij indien nodig laagfrequente begeleiding.