TopGGz Keurmerk

Vul een zoekwoord in

Naastenbijeenkomst SENS

In de Sociaal-Emotionele training voor volwassenen met het Noonan syndroom SENS is een belangrijke rol weggelegd voor familie en vrienden van de patiënt. Zij kunnen hun naaste gericht ondersteunen bij het verbeteren van zijn of haar sociaal-emotionele klachten. Het Centrum Neuropsychiatrie organiseert speciale naastenbijeenkomst voor vrienden en familie.

Veel mensen die leiden aan het syndroom van Noonan hebben sociaal-emotionele problemen. Zo vinden patiënten het vaak lastig om over hun gevoelens te praten, om de gevoelens van een ander in te peilen of sociale situaties in te schatten. Het Centrum Neuropsychiatrie biedt een speciale training waarin patiënten in een prettige en veilige omgeving aan de slag gaan met dingen als emotieherkenning, bewustwording, ontspanning en uiting van emoties. Het is de bedoeling dat deelnemers ook buiten de training om flink gaan oefenen met het geleerde. Partners, ouders, vrienden en familieleden kunnen hen daarbij helpen. Dat kan op allerlei manieren: door interesse te tonen, iemand een complimentje te geven, samen opdrachten te maken en feedback te geven.

Speciale naastenbijeenkomst

Het Centrum Neuropsychiatrie organiseert regelmatig naastenbijeenkomsten SENS waarin we direct betrokkenen bijpraten over het syndroom, de training en specifieke opdrachten en de bijdrage vanuit de persoonlijke omgeving. De eerstvolgende training is op <INVULLEN>. Wilt u meer informatie over de naastenbijeenkomst? Neem dan contact met ons op <CONTACT>.