TopGGz Keurmerk

Vul een zoekwoord in

Master Mind

Veel patiënten met een neuropsychiatrische aandoening hebben ook cognitieve problemen. De groepstraining Master Mind biedt deelnemers concrete handvatten waarmee ze bijvoorbeeld informatie beter kunnen onthouden, makkelijker overzicht bewaren en hun organisatievermogen versterken.

Master Mind is een bijzondere vorm van groepstherapie, bedoeld voor mensen met ernstige psychiatrische aandoeningen zoals stemmingsproblemen, een psychotische stoornis of een ontwikkelingsstoornis. De behandeling is gericht op het verbeteren van cognitieve vaardigheden: informatieverwerking, concentratievermogen en planningsvaardigheden.

Nieuwe kennis

Deelnemers krijgen tijdens de training nieuwe kennis aangereikt – hoe komt het dat ik bepaalde dingen niet (meer) kan, hoe herken ik een probleemsituatie – en gaan praktisch aan de slag met concrete opdrachten. De therapie bestaat uit 7 groepsbijeenkomsten, ondersteund door een online programma. Deelnemers kunnen dus buiten de therapiesessies om werken aan opdrachten op het gebied van concentratie, geheugen, planning en emoties.

Weg vrij naar herstel

Het is een feit dat cognitieve problemen het herstelproces van mensen met een neuropsychiatrische aandoeningen in de weg kunnen staan. Door patiënten te helpen bij het herkennen van en omgaan met geheugen-, concentratie- en informatieverwerkingsproblemen, nemen we een belangrijke belemmering weg. Master Mind draagt daarmee bij aan een succesvolle behandeling en maakt de weg vrij voor herstel.