TopGGz Keurmerk

Vul een zoekwoord in

Hoogspecialistische consultatie in de sggz; de waarde voor patiënt en specialist

"Intensiever gebruik van consultatiemogelijkheden door behandelaars uit de sggz kan helpen om de kwaliteit, efficiëntie en effectiviteit van de zorg te verbeteren." Samen met andere onderzoekers, kwam onze collega Ellen Wingbermühle van het Centrum voor Neuropsychiatrie tot deze conclusie.

Inmiddels zijn er 50 TOPGGz afdelingen, waarmee er voor patiënten van alle leeftijden en vrijwel alle aandoeningen gekwalificeerde hsggz-zorg beschikbaar is in Nederland.

Ben je benieuwd naar de diversiteit van het consultatieaanbod en de meerwaarde voor patiënt en professionals? De consultatiefunctie van de hoogspecialistische ggz (hsggz) wordt nog beperkt ingezet in de ggz-keten. In dit artikel, dat onlangs werd gepubliceerd in het Tijdschrfit voor Psychiatrie, lichten de onderzoekers de mogelijkheden en de waarde van hsggz-consultatie ter ondersteuning van sggz-trajecten toe. Zij doen dit aan de hand van vignetten uit de consultatiepraktijk van vier TOPGGz-afdelingen. Conclusie: intensiever gebruik van consultatiemogelijkheden door behandelaars uit de sggz de kwaliteit, kan helpen de efficiëntie en effectiviteit van de zorg te verbeteren.