TopGGz Keurmerk

Vul een zoekwoord in

Met vertrouwen de toekomst tegemoet

Cheyenne (26) staat na behandeling sterk in haar schoenen. Ze laat zich minder beïnvloeden door hoe ze zich voelt. “Ik begrijp mezelf nu beter. Ik ken mijn grenzen en kan die inmiddels ook goed aangeven. Anderen begrijpen mij daarom nu beter, en ik hen.”

Cheyenne kwam via haar psychiater bij het Centrum voor Neuropsychiatrie terecht. Ze had al sinds haar kindertijd meerdere lichamelijke en cognitieve klachten. Dat had invloed op haar leven. Mede door de onduidelijkheid van wat er aan de hand was, kreeg zij last van stemmingsklachten. Behandeling binnen de gewone GGZ hielp niet.

 

Samenhang in beeld brengen

Met neuropsychologisch onderzoek is gekeken naar de samenhang tussen Cheyennes klachten, haar cognitieve en persoonlijke functioneren. Op basis van het onderzoek was het advies om een psychotherapeutisch traject en psychomotore therapie te volgen. Bij haar cognitieve en persoonlijke profiel zou maatwerk en een individuele benadering het beste passen. Daarom is gekozen voor behandeling binnen het Centrum voor Neuropsychiatrie.

 

Afstemmen van de aanpak

De therapeut: “Cheyenne kan snel en vooral visueel goed denken en onthouden. Talige informatie is voor haar lastiger om te verwerken. Dat geldt ook als ze in nieuwe situaties is.  Dat zorgt voor overprikkeling. Dat betekende tijdens de behandeling veel tekeningen op het bord, beeldend maken van informatie en gebruik van beeldspraak. Daardoor pikte ze dit heel snel op. Ook heb ik contact gehouden met de psychomotore therapeut, zodat we onze aanpak op elkaar konden afstemmen”.

 

Dankbaar voor met mij meedenken

Cheyenne: “Aan het begin van dit traject wist ik niet wie ik was. Mijn stemming was vaak slecht en ik voelde me overprikkeld.  Door het onderzoek durfde ik de adviezen aan te nemen. Al vond ik het idee van behandeling best eng. Inmiddels laat ik me minder snel door mijn stemming beïnvloeden. Nu ik mezelf beter begrijp, ik mijn grenzen ken en deze ook kan aangeven, sta ik sterk in mij schoenen. Bij het Centrum voor Neuropsychiatrie denken ze goed met je mee. Ik voel me gehoord nu ik de hulp heb gekregen die ik nodig had. Daar ben ik dankbaar voor en ik ga de toekomst met vertrouwen tegemoet”.